Översikt
Denna YH-kurs vänder sig till dig som arbetar med inköp, upphandling, logistik eller Supply Chain. Kursen strävar efter att ge dig konkreta verktyg och arbetssätt för Supply Chain och inköp. Kursen bedrivs på halvfart (50%), är kostnadsfri och CSN-berättigad. Du kan studera parallellt med arbetet, var du än är, med FEIFLEX.
Om YH-kursen Strategier för Supply Chain och inköp:
Denna YH-kurs behandlar olika aspekter av inköpsprocessen och dess strategiska påverkan på företagsmål och lönsamhet. Genom att lyfta fram dessa delar strävar kursen efter att ge dig verktyg och analytiska färdigheter för att kunna möta branschens krav och utmaningar.
Du lär dig om:
- Leverantörsstrategier och inköpspolicy
- Kategorier och kategoristyrning
- Sortimentsstrategier samt dess påverkan på lönsamhet och totalkostnad
- Hållbarhetsaspekter i det strategiska inköpsarbetet
- Strategiska modeller, arbetssätt och verktyg för Supply Chain
- Inköpets organisation
- Upphandlingsstrategi i offentlig verksamhet
- Kategorier och kategoristyrning i offentlig verksamhet
Behörighet och urval:
För denna YH-kurs krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Det innebär avslutad gymnasieexamen eller motsvarande, samt goda kunskaper i svenska.
För att vara behörig till kursen krävs också minst sex månader relevant yrkeserfarenhet från inköp, upphandling, logistik eller Supply Chain.
Genomförande
Omfattning:
Kursen sker på halvfart (50%) under 10 veckor och omfattar 25 YH-poäng.
Metodik:
Kursen består av en blandning av träffar, case, diskussionstillfällen och självstudier.
Genom vårt hybridformat FEIFLEX kan du välja om du vill delta i undervisningen på plats hos FEI i Stockholm eller online på distans, med känslan av att du närvarar i klassrummet. Undervisningen spelas dessutom in så att du har möjlighet att se och repetera i efterhand.
Undervisningen är inriktad på tillämpning, varvat med teoretiska block, och är utformad så att studerande utvecklar de kunskaper, kompetenser och färdigheter som krävs inom området. Kursens yrkesrelevans kommer pedagogiskt att tydliggöras genom följande:
- Entreprenöriellt lärande i form av problembaserade uppgifter, projektarbeten och casefall
- Teoretiska och praktiska tillämpningar
- Gruppövningar
- Medverkan av föreläsare från arbetslivet
- Studiebesök