Letar du efter en projektledarutbildning som utvecklar din förmåga att starta, leda och genomföra effektiva projekt? FEI utför certifieringar av projektledare i en åtta veckor lång utbildning. I denna handfasta kurs får du utföra ett projekt från start till mål och gå igenom ett projekts olika processer och faser.

Att vara ansvarig för projektledning efter en certifiering är markant annorlunda, med en helt annan uppsättning av insikter och kunskaper. Du har fått god insikt i allt från planering och styrning till grupputveckling och ledarskap. Alla dessa ingredienser är viktiga byggstenar för ett lyckat projekt.

Projektledare Utbildning – Certifiering hos FEI

Rätt kunskaper för att bli en framgångsrik projektledare

Under kursens gång lär du dig att identifiera ett teams olika faser, att ta tillvara på olika personligheter samt får större kännedom om olika fallgropar som kan dyka upp efter vägen. Mer konkret ger vår projektledarutbildning insikter och kunskaper om:

  • Projektplanering
  • Projektdefinition
  • Projektdesign
  • Att bygga förtroendekapital
  • Att ta tillvara på mänskliga resurser
  • Dokumentation och presentation av ett projekt i rapportform
  • Avslutning och uppföljning av ett projekt

Efter sista lektionen erbjuds en frivillig tentamensmöjlighet som ger ett certifikat. Dessutom har du efter avslutad utbildning som projektledare kunskaper som är lämpliga som förberedande inför en PMI-certifiering och/eller IPMA-certifiering.

En projektledarroll handlar mycket om att se teamets olika individer och kunna ta tillvara på deras kompetenser till fullo och på bästa tänkbara sätt. Under kursen gång går vi därför igenom hur man bygger upp ett förtroendekapital både bland sina medarbetare, leverantörer samt andra intressenter i projektet. Något som många glömmer vi ett avslutat projekt är uppföljning och detta är något som vi tillsammans med leveransen går igenom grundligt på våra kurser.

Varför är FEI ett bra val för att läsa en utbildning till projektledare?

För att FEI sedan 1888 har utbildat människor i karriären och är en av landets ledande skolor inom vidareutbildning. För att FEI är en skola för yrkesverksamma där du knyter värdefulla kontakter för framtiden. För att FEI enbart anlitar lärare med en kombination av teoretiska kunskaper och omfattande erfarenhet från projektledning i näringslivet. För att FEI erbjuder den bästa möjligheten att bli projektledare med en utbildning som löper parallellt med ditt nuvarande arbete.

Certifikat inom projektledning efter avslutad utbildning

Efter avslutad utbildning hos oss kommer du att känna dig säker i hur du ska initiera, driva och leda ett internt eller tvärorganisatoriskt projekt. Med en certifiering vet du hur en proffsig leverans ska se ut samt hur du ska följa upp projekt.

Efter avslutad utbildning som projektledare har du även insikt i hur du ska bygga ett förtroendekapital och är väl medveten om projektets fallgropar och misstag. Du får också en självinsikt samt en god förståelse för teamets olika faser som kommer att hjälpa dig i dina framtida projekt. Välkommen till FEI!

Läs mer om utbildningen här

Nyckelord:
Projektledare utbildning | Projektledning certifiering